Extention - τούφες με κρικάκια 50, 100 ζ

Extention - τούφες με κρικάκια 50, 100 ζ

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε σχετικά με τα extensions μαλλιών.

 

Aπό τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μέχρι και τις καλύτερες επιλογές για το hairstyle σας, όλα όσα πρέπει να σκεφτείτε πριν πατήσετε το πόδι σας στο κομμωτήριο.

 

Η δυσφήμιση των extensions μαλλιών

extensions μαλλιων 1
extensions μαλλιων 1 - Fisika Mallia

Τι κοινό έχουν τα extensions μαλλιών με τον Shawn Mendes και την Joan Jett; Έχουν, ή τουλάχιστον κάποια στιγμή είχαν κακιά φήμη. Μα ενώ οι φήμες για τα δύο πρόσωπα που προαναφέρθηκαν μπήκαν στην κορυφή της λίστας με τα διαγραμμένα, δημιουργήθηκε μια σειρά από ιστορίες τρόμου όσον αφορά το extension μαλλιών, πρωτοσέλιδα με συσσωματωμένα κορδόνια και κακώς κολλημένες ταινίες. Και για να χρησιμοποιήσουμε μια φράση από παιδικό ποίημα: τα extensions όταν ήταν καλά ήταν πραγματικά καλά, μα όταν ήταν κακά ήταν αβάσταχτα απαίσια.

 

Η βελτιστοποίηση των extensions και η άνοδος στη ζήτηση των extensions μαλλιών

Τα extensions μαλλιών ωστόσο, έχουν εξελιχθεί από τα μέσα της δεκαετίας του 2000, με την τεχνολογία και την ανάπτυξη τεχνικών για τη δημιουργία εξαιρετικά αληθοφανούς τέλους όταν γίνεται σωστά. Είτε επιδιώκετε να προσθέσετε όγκο στις λεπτότερες τούφες, είτε απλά να βοηθήσετε τα καταστραμμένα σημεία του μαλλιού να μεγαλώσουν έναν δυο πόντους, τα extension μαλλιών, καλά τοποθετημένα, μπορούν να φέρουν ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα αντιστάθμισης. Χωρίς πλέον να χρειαστεί να ψάξετε για εξειδικευμένους επαγγελματίες στο αντικείμενο των extensions, πολλά -αν όχι όλα- μεμονωμένα κομμωτήρια έχουν την εμπειρία να εργαστούν με extension μαλλιών, χάρη στην μεγάλη όσο ποτέ και αυξανόμενη ζήτηση των πελατών για extension. Και αυτή η ζήτηση έχει οδηγήσει σε ένα αναπτυσσόμενο εύρος επιλογών που δίνει στους πελάτες περισσότερες επιλογές όσον αφορά την τιμή, την περίσταση και την αντοχή.

 

Οι πιο δημοφιλείς επιλογές για extensions μαλλιών

 

Ποιες είναι οι επιλογές σου;

Οι υπηρεσίες που μπορεί να σου παρέχονται ίσως διαφέρουν από κομμωτήριο σε κομμωτήριο, όμως οι πιο συνηθισμένες είναι: τα extensions προσωρινού κλιπ (temporary clip-ins), τα οποία απλά κουμπώνουν στο μαλλί και πρέπει να αφαιρούνται καθημερινά, η σύνδεση με κερατίνη, όπου κόλλα κερατίνη χρησιμοποιείται στις συνδέσεις των extensions, η ύφανση, δηλαδή το πλέξιμο των extensions στο ήδη υπάρχον μαλλί και οι τρέσες που λειτουργούν σαν μανταλάκια μεταξύ του extension και των φυσικών μαλλιών.

 

Η σημασία της συμβουλής του ειδικού και επιλογές extensions μαλλιών ανάλογα με τις ανάγκες και το φυσικό μαλλί του πελάτη

 

Διαχωρίζοντας το μαλλί

extensions μαλλιων 2
extensions μαλλιων 2 - Fisika Mallia

Με μία ποικιλία επιλογών για extension σε προσφορά, πώς μπορείτε να αποφασίσετε ποια είναι η καλύτερη λύση για εσάς; Αρχικά, θα ήταν πάντα καλό να κλείσετε ένα ραντεβού με το κομμωτήριο που συνήθως επισκέπτεστε, ώστε να συζητήσετε τις ανάγκες σας με έναν εξειδικευμένο επαγγελματία στυλίστα. Η τιμή των extensions συνήθως καθορίζεται μετά από μια τέτοια συνάντηση ανάλογα με το τι τύπου extension θέλετε. Πληρώνετε το κόστος των μαλλιών του extension μαζί με μια χρέωση για συντήρηση σε μελλοντικά ραντεβού.

«Μην συμφωνήσετε ποτέ να κάνετε extension αν πρώτα δεν συμβουλευτείτε λεπτομερώς τον στυλίστα σε προηγούμενο χρόνο, ώστε να μιλήσετε γύρω από τις διαφορετικές εκδοχές» λέει η Karl Warner, υπεύθυνη στυλίστας στο Pastels Salon, στο Ritz-Carlton, Dubai. «Και πάντα διαλέγετε έναν στυλίστα με πιστοποιημένες γνώσεις και δεξιότητες στην τοποθέτηση extension και με εμπειρία πάνω σε διαφορετικές μεθόδους, ώστε να είστε σίγουροι πως θα διαλέξετε τη μέθοδο extension που ταιριάζει περισσότερο στα μαλλιά και στο lifestyle σας».

Για όσους έχουν αρκετό μαλλί ή αναζητούν μεγαλύτερη πυκνότητα παρά εξαιρετικά μεγάλο μήκος, συνίσταται η δοκιμή των tape-ins. «Δεν είναι ογκώδη και μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν» λέει ο Weng, άλλος ειδικός από το JLT salon. «Για πελάτες με μέτριο προς χοντρό μαλλί πάντα συνιστούμε την ύφανση, για πρόσθεση μήκους και πάχους. Μετρούμε, κόβουμε και ράβουμε το extension μαλλί ώστε να ταιριάζει στον κάθε πελάτη ξεχωριστά, και ύστερα το αναμιγνύουμε με το φυσικό του μαλλί. Η ραφή μοιάζει σαν να μην υπάρχει και ταυτόχρονα αφήνει το μαλλί να μεγαλώσει φυσικά χωρίς να το καταστρέφει.»

 

Διάρκεια ζωής των extensions μαλλιών

 

Για πόσο θα κρατήσουν;

extensions μαλλιων 3
extensions μαλλιων 3 - Fisika Mallia

Τυπικά, ο πελάτης αγοράζει ένα πακέτο φυσικών μαλλιών, το οποίο μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί αν δεχθεί την απαραίτητη περιποίηση. Τα extensions με προσωρινό κλιπ έχουν χρόνο ζωής μέχρι δύο χρόνια, ενώ τα extension με κερατίνη είναι αυτά με την μεγαλύτερη αντοχή και μπορούν να φορεθούν για τρεις με τέσσερις μήνες, αν διατηρηθούν σωστά. Τα extension με τρέσα πρέπει να προσαρμόζονται καθώς το μαλλί μεγαλώνει, συνήθως κάθε έξι με οχτώ εβδομάδες, το ίδιο ισχύει και για την τεχνική της ύφανσης.

 

Φροντίδα και συντήρηση των extensions μαλλιών

 

Πόσο συχνά θα πρέπει να τις φροντίζετε;

Όπως συμβαίνει και με το φυσικό μαλλί, όσο περισσότερο φροντίζεις τα extensions, τόσο καλύτερη θα είναι η κατάστασή τους. Βουρτσίζετε τα μαλλιά σας τακτικά και σιγουρευτείτε ότι λύνετε κάθε κόμβο (μπλέξιμο), χωρίς να τραβήξετε τους δεσμούς. Επενδύστε σε έναν καλό ορό και χρησιμοποιήστε μια μάσκα μαλλιών ή μια θεραπεία στις επεκτάσεις σας κάθε εβδομάδα. Μην αφήνετε ποτέ τις επεκτάσεις υγρές και εφαρμόζετε πάντα ένα προϊόν που προστατεύει τα μαλλιά από την θερμότητα πριν εκθέσετε τo extension σε πηγή θερμότητας (π.χ. πιστολάκι). Όπως και το φυσικό σας μαλλί, έτσι και το extension μπορεί να υποφέρει από χαλασμένα, χωρισμένα άκρα. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος είναι πολύ θετικό να χρησιμοποιείτε σαμπουάν που δεν περιέχει θειικά άλατα, καθώς και να αποφεύγετε το χλώριο, το αλμυρό νερό και η υπερβολική έκθεση στον ήλιο.

 

Τι θα πρέπει να προσέξετε σχετικά με την προώθηση, την ποιότητα και την προέλευση των extensions μαλλιών

 

Τι θα πρέπει να αποφύγετε

extensions μαλλιων 4
extensions μαλλιων 4 - Fisika Mallia

Αν είναι η πρώτη φορά που βάζετε extension μαλλιών, και ψάχνετε για κομμωτήριο, να είσαστε ενήμεροι πως είναι εύκολο να δελεαστείτε από εικόνες στα social media. «Αποφύγετε τα σαλόνια που προωθούν τη δουλειά τους χρησιμοποιώντας εικόνες από το Google ή το Shutterstock. Η δουλειά τους θα έπρεπε να μιλάει από μόνη της» προειδοποιεί stylist από το That Hair Tho. «Επίσης, το μαλλί καλής ποιότητας έχει μια τιμή από μόνο του. Αν μια προσφορά ακούγεται πολύ καλή για να είναι αληθινή, τότε μάλλον δεν είναι τόσο καλή. Σε βάθος χρόνου θα σας κοστίσει πολύ περισσότερο η αντικατάσταση του extension, και δεν θα είναι καθόλου ευχάριστο.»

Επίσης, συνίσταται η χρήση φυσικού μαλλιού και όχι συστατικών σκελών. Τα extension μαλλιών πρέπει να είναι κατανεμημένο κατά χρώμα ώστε να εξασφαλίζεται ένα φυσικό αποτέλεσμα, παρόλο που η συντήρηση που απαιτείται καθιστά το extension δέσμευση για αυτούς που θέλουν να κανονίζουν ραντεβού στο κομμωτήριο κάθε έξι μήνες ή και περισσότερο.

Άλλη μία ερώτηση που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας είναι κατά πόσο η διαδικασία με την οποία φτιάχτηκε το extension έγινε με ηθικό τρόπο. Οι μέθοδοι άντλησης ανθρώπινων μαλλιών είναι πολλές φορές, χωρίς αμφιβολία, σκοτεινές, με εξαναγκασμούς γυναικών να δώσουν τις τούφες τους, υπό την πίεση της υπερβολικής φτώχειας και όχι μόνο. Ωστόσο, τα πολλά κομμωτήρια ερευνούν για αξιόπιστες μάρκες μαλλιών για την παρασκευή extension, οι οποίες προσπαθούν να ανταποδώσουν στην τοπική κοινωνία.

 

Αφαίρεση extensions μαλλιών

 

Τέλος τι πρέπει να κάνετε όταν σας έχει κουράσει το extension;

Τέλος, όταν θα είστε έτοιμοι να πείτε ένα μεγάλο αντίο στα extension σας, αντισταθείτε στον πειρασμό του να τα βγάλετε ενώ είστε στο σπίτι, καθώς διατρέχετε τον κίνδυνο να φθείρετε σοβαρά το δέρμα σας και το φυσικό σας μαλλί ταυτόχρονα με την αφαίρεση του extension. Επιπλέον θα πρέπει να φροντίσετε να δείτε άμεσα τον στυλίστα σας σε περίπτωση που το μαλλί σας μπλεχτεί ή φθαρεί. Τα extensions δεν πρέπει να παραμείνουν στο κεφάλι σας για παραπάνω από τρεις μήνες.


Η δυσφήμιση των extensions μαλλιών
Η βελτιστοποίηση των extensions και η άνοδος στη ζήτηση των extensions μαλλιών
Οι πιο δημοφιλείς επιλογές για extensions μαλλιών
Η σημασία της συμβουλής του ειδικού και επιλογές extensions μαλλιών ανάλογα με τις ανάγκες και το φυσικό μαλλί του πελάτη
Διάρκεια ζωής των extensions μαλλιών
Φροντίδα και συντήρηση των extensions μαλλιών
Τι θα πρέπει να προσέξετε σχετικά με την προώθηση, την ποιότητα και την προέλευση των extensions μαλλιών
Αφαίρεση extensions μαλλιών
Extention, τούφες, κρικάκια, 100, Κατηγορίες